Vrei un loc de muncă în străinătate? Iată ce pași poți să urmezi

Să-ți termini studiile și să te hotărăști să lucrezi în străinătate este un lucru. Să și reușești acest lucru poate părea la început puțin descurajant. Iată cum puteți demara o carieră în străinătate.

Pasul 1: Găsirea informațiilor despre locurile de muncă din străinătate

Există multe portaluri ale locurilor de muncă, site-uri și servicii de ocupare a forței de muncă, deci există șansa ca angajatorii europeni să utilizeze diferite dintre ele. Deși puteți consulta site-urile individuale, există o serie de organizații și site-uri europene care vă pot da o mână de ajutor.

În zona dumneavoastră există probabil un oficiu local sau regional pentru ocuparea forței de muncă. Un astfel de oficiu reprezintă o sursă foarte bună de informații și poate este și un angajat EURES acolo care să vă ofere asistență individuală personalizată.

EURES organizează o serie de prezentări pentru angajatori, ateliere de competențe și târguri de locuri de muncă în toate țările din UE. Participând la acestea aveți acces direct la oportunități, asistență și consiliere.

Pasul 2: Aspecte practice și juridice ale mobilității

Mutarea în străinătate presupune întotdeauna aspecte practice și juridice care trebuie luate în considerare. Iată câteva dintre principalele întrebări pe care le-ați putea avea.

Cum îmi pot adapta competențele la un loc de muncă din străinătate? În primul rând, încercați să fiți flexibil cu privire la tipul de loc de muncă pe care îl căutați, deoarece astfel veți avea acces la mai multe oportunități. Concentrați-vă asupra competențelor pe care le dețineți în prezent și gândiți-vă cât de mult doriți să dobândiți altele noi. Nu uitați că angajatorii sunt de multe ori mai interesați de competențele dumneavoastră personale, decât de diplome.

Vor fi recunoscute calificările mele academice și profesionale? Să aflați cum puteți obține recunoașterea calificărilor în țara în care doriți să lucrați este un pas cu adevărat important. Site-ul ENIC-NARIC și site-ul Cadrului european al calificărilor (CEC) oferă informații despre modul în care trebuie să procedați.

Cunoașterea limbii străine este o problemă? Cunoașterea limbii vorbite local va fi întotdeauna un avantaj, la fel ca și competențele de bază în limba engleză. Cu toate acestea, competențele lingvistice care sunt de fapt necesare vor fi diferite în funcție de locul de muncă. Indiferent de situație, merită probabil să investiți timp în învățarea limbii pentru a vă îmbunătăți cunoștințele.

Îmi pot menține drepturile la prestații de șomaj în țara de origine în timp ce mă aflu într-un alt stat membru al UE și îmi caut un loc de muncă? În general, puteți transfera prestațiile de șomaj timp de trei luni, cu toate că există reguli și condiții stricte. Serviciul local de ocupare a forței de muncă sau agenția de prestații sociale ar trebui să fie în măsură să vă consilieze, iar pe portalul EURES se găsesc, de asemenea, o serie de informații utile.

Ce documente juridice sunt necesare pentru mutarea în străinătate? O carte de identitate sau un pașaport valabil sunt esențiale pentru a vă muta în interiorul UE [și al Spațiului Economic European (SEE)] și pot exista, de asemenea, cerințe privind permisul de ședere și/sau de muncă, dacă doriți să treceți dincolo de granițele Europei. Angajatul EURES local și portalul EURES ar trebui să fie în măsură să vă ajute să aflați aceste informații.

Ce se întâmplă dacă sunt cetățean al unei țări din afara UE? Serviciile online ale EURES sunt accesibile oricui are acces la internet. Cu toate acestea, pot exista obligații juridice și proceduri administrative care se aplică cetățenilor din țări terțe care doresc să lucreze în UE/SEE. Ministerele afacerilor externe pot furniza deseori informații privind cerințele juridice și administrative.

Unii au citit și asta: