in

Yacht german eşuat pe Dunăre, la Călăraşi

yacht esuat la CalarasiIeri, după amiază,  la km. fluvial 370 – confluenţa fluviului Dunărea cu bratul Borcea , echipajul unei ambarcaţii rapide aparţinând Sectorului Poliţie de Frontieră Călăraşi , a intervenit pentru dezeşuarea  şi aducerea yachtului ARIELLE, pavilion Germania, pe şenalul navigabil al Dunării, ne-a informat purtătorul de cuvânt, comisar Chiru Vasile.

La bordul ambarcatiei germane se aflau două persoane, soţ şi soţie, care în urmă cu două săptămâni plecaseră într-o croazieră pe Dunăre.

Din cauza nivelului foarte scăzut al flv. Dunărea şi necunoaşterii zonei, ambarcaţia acestora a eşuat pe un banc de nisip, fiind în pericol de răsturnare.

Fiind informaţi de către căpitănia Călăraşi, poliţiştii de frontieră marinari au intervenit prompt şi după aproape 2 ore de încercări s-a reuşit scoterea yachtului de pe bancul de nisip şi aducerea lui în siguranţă pe şenal, fără ca acesta să fi suferit avarii la corpul navei sau sistemul de propulsie. Cei doi cetăţeni nu au solicitat asistenţă medicală, continuându-şi croaziera.