Zilele Municipiului Călărași: 2 expoziții fotografice, găzduite de Muzeul Municipal

Cu ocazia Zilele Municipiului Călărași, Muzeul Municipal Călărași va găzdui două expoziții fotografice: “Primii 5 ani” și “Poșta Veche”.

Vernisajul primei expoziții va avea loc în deschiderea oficială a evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, cu ocazia aniversării celor 424 ani de atestare documentară a municipiului Călărași, sâmbătă, 21 septembrie 2019, începând cu ora 17:00.

Deschiderea din 19 septembrie 2014 a spațiilor destinate Muzeului Municipal, în clădirea care timp de peste 100 de ani a servit ca Primărie, a marcat o premieră în relația cetățeni – administrație și anume – subscripția publică, sub formă de obiecte care au contribuit la dezvoltarea colecției muzeale, subscripție care continuă și în prezent.

Misiunea Muzeului Municipal este aceea de a colecta, păstra și valorifica elemente ale patrimoniul cultural local și universal în vederea transmiterii acestora către generațiile următoare prin intermediul colecțiilor tezaurizate și a acțiunilor desfășurate.

În acești 5 ani, activitatea muzeului s-a desfășurat în direcțiile asumate încă dinainte de deschidere și anume: activitatea de constituire a patrimoniului muzeal prin colectare, conservarea și restaurarea bunurilor culturale, activități expoziționale, activități creative și alte activități de promovare a valorilor locale și nu numai. Au fost găzduite expoziții de pictură, sculptură, fotografie, ceramică, sticlă, obiecte de cult, caricatură, goblen, obiecte hand made, bijuterii, porțelan, ateliere diferite, conferințe ședințe, serbări, lansări de carte, concursuri, prezentări de proiecte, prin multitudinea de activități confirmându-se necesitatea acestui nou muzeu în spațiul călărășean.

Vernisajul celei de-a doua expoziție, “Poșta Veche”, va avea loc în cadrul aceluiași eveniment tot sâmbătă, 21 septembrie 2019, de la ora 18:00.

Poșta Veche este clădire aflată în restaurare. O clădire care a născut controverse. O clădire subiect de șarje istorice și politice. O clădire care a generat numele unei cârciumi. Acum – o clădire a comunității care va da posibilitatea unora dintre noi să își folosească timpul cu folos. Expoziția spune, în imagini, povestea ultimilor 30 de ani din existența clădirii. Evenimentul va avea loc în Poșta Veche, o clădire în care nu a mai urcat nimeni la etaj de peste 20 de ani.

Unii au citit și asta: