in

Ziua Antidrog, marcată și la Călărași

Ziua Antidrog a fost sărbătorită de către forțele Ministerului Afacerilor Interne de la nivel județean alături de copii și tineri, la Biblioteca județeană “Alexandru Odobescu”.

Pentru a marca Ziua Internațională împotriva consumului si traficului ilicit de droguri jandarmii călărășeni, alături de polițiști și alți parteneri, au fost invitații specialiștilor Centrului Antidrog Călărași care a organizat diverse activități și ateliere de prezentare pentru copii.

Activitățile au fost educative, interactive și distractive, pentru a le oferi copiilor informații despre rolul și responsabilitățile jandarmilor și polițiștilor dar și pentru a-i implica în diverse activități practice.
Jandarmii le-au explicat copiilor cum să evite situațiile dificile, cum să se protejeze sau cum să solicite ajutor la nevoie.

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri este marcată în fiecare an la 26 iunie, dată stabilită de Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 42/112 din 7 decembrie 1987 cu scopul de a contribui la creșterea gradului de conștientizare al populației cu privire la problema majoră pe care o reprezintă abuzul și traficul ilicit de droguri pentru sănătate.