Ziua Drapelului, celebrată și la Călărași

Miercuri, 26 iunie, s-a sărbătorit, la Călărași, Ziua Drapelului Național al României, sub coordonarea Centrului Militar Județean Călărași și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași ”General de brigadă Barbu Pârâianu”, cu participarea Primăriei Municipiului Călărași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” Călărași și a Inspectoratului Școlar Județean Călărași.

Spre deosebire de alți ani, manifestările au început la ora 09.45, la Monumentul Eroilor din zona Orizont, de unde, spre Km 0, a avut loc o defilare a structurilor militare aparținând IJJ și ISU cu drapelul de luptă al IJJ, dar și cu drapelul din centrul municipiului Călărași.

Pe același traseu, Orizont-Km. 0, un grup de elevi au purtat cu mândrie un steag de dimensiuni mari (9 m x 6 m) pus la dispoziție de Primăria Municipiului Călărași.

S-au alăturat activităților autoritățile locale și județene, dar și călărășenii care au dorit să trăiască emoția cinstirii celui mai important simbol al României – Drapelul Național.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Unii au citit și asta: