Ziua Eroilor la Călăraşi: emoţii sincere, formalism şi colivă (Galerie FOTO)

Odată cu „Înălţarea Domnului”- sărbătoare creştină simbolizând izbânda lui Iisus Hristos în mântuirea omenirii, joi, 13 iunie, călărăşenii au comemorat şi eroii neamului. Festivitatea dedicată Zilei Eroilor a avut loc în Cimitirul Central, la Monumentul Eroilor.

Mulţime de oameni, reprezentanţi ai diferitelor autorităţi locale şi politicieni, s-au strâns să vadă şi să fie văzuţi. Veteranii de război şi câţiva militari în rezervă, alături de fostul primar Nicolae Dragu (îmbrăcat în costum de colonel) stăteau peste drum de oamenii vremurilor: primar, viceprimari, prefect, consilieri locali şi judeţeni, directori şi directoare. Stăteau faţă în faţă dar păreau să nu se uite unii la alţii.

Discursurile au fost la fel de bine primite ca întotdeauna, unii se întrebau unde ar putea fi directorul Arhivelor Naţionale Călăraşi, fără de care auditoriul a fost văduvit de o scurtă lecţie de istorie de vreo 50 de minute şi vreo două mărturii de peste vremuri, ca să se întregească ora. (Nota scriitorului: Domnu’ Ţiripan, sper să fiţi bine, sănătos.).

Cu adevărat impresionanţi au fost câţiva tineri de la Liceul Mihai Eminescu din Călăraşi, care au recitat şi cântat poeme din repertoriul patriotic. Câteva lacrimi adevărate am văzut agăţate în privirea veteranilor de război.
În mulţime, fostul deputat Petre Naidin se bucura cât de bună e coliva.