Ziua fermierului călărăşean – ediţia a VIII-a

Sâmbătă, 11 septembrie, va avea loc, în comuna Vâlcelele, cea de a opta ediţie a evenimentului Ziua Fermierului Călărăşean.

Sărbătoarea va debuta încă de dimineaţa, de la ora 9, cu organizarea competiţiei Cupa Vâlcelele la fotbal. Oamenii de afaceri din agricultură vor participa la prezentarea tehnologiilor folosite la fabrica de biodiesel de la Floroica, tot aici având loc şi inaugurarea construcţiei unui siloz.

Participanţii la festivitatea organizată pe platoul din faţa Primăriei Vâlcelele se vor delecta cu un spectacol folcloric susţinut de ansambluri de dans din judeţul Călăraşi dar şi de solişti de muzică populară.

Evenimentul este organizat de Primăria comunei Vâlcelele, Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Călăraşi şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Călăraşi.

Unii au citit și asta:

1 Comentariu

 1. CÂMPIA, leagănul vieţii noastre

  (fragment din “Ne cheamă câmpia” de Dumitru Delcă)

  Câmpia, această întindere verde,ne cheamă s-o îngrijimca pe ochii din cap,s-o ajutăm să se întindă din pragul Dunării până la poalele munţilor,întru hrănirea din belşug a ţării.
  Să facem ,din câmpia de la poarta de răsărit a ţării,o câmpie unde grâul să curgă precum apa fluviului. Aşa am învăţat noi să iubim câmpia, aşa am învăţat s-o preţuim,ca pe propria noastră viaţă.
  ……………………………………………………………………………………………………………………………….. Am moştenit câmpia de când sunt stelele pe cer si o vom păstra cât e cerul şi pământul.
  Noi, ţăranii, în ea ne regăsim.Cu câmpia avem un legământ:să-i sporim rodnicia spre binele şi prosperitatea neamului nostru românesc.
  Drept mulţumire, acum în toamnă,după culesul roadelor, să-i încununăm fruntea obosită cu laurii spicelor mari de grâu. ……………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*