Ziua Imnului Naţional la Calarasi

Joi, 29 iulie 2010 ora 13,00, pe platoul din faţa Prefecturii  a avut loc evenimentul ocazionat de sărbătorirea Zilei Imnului Naţional al României. Citiţi, în continuare, mesajul prefectului Niculae Enciu, cu ocazia Zilei Imnului Naţional al României:

În aceste vremuri dificile, când societatea românească pare preocupată mai mult de asigurarea traiului pentru ziua de mâine, de locurile de muncă şi de confruntările politice, apariţia unor momente precum cel de astăzi, care să ne unească şi să ne arate că avem şi lucruri în comun, ne aduce tuturor o clipă de linişte şi ne îndeamnă să medităm la noţiunea de ţară, de patriotism, la respectul pentru ceea ce înseamnă ROMÂNIA.

Cinstim această zi deoarece pentru noi, toţi românii, indiferent de culoarea politică, etnie, religie sau naţionalitate, 29 iulie reprezintă ZIUA IMNULUI NAŢIONAL.

Se cuvine să ne aducem aminte că “Deşteaptă-te, române!” a fost interpretat, pentru prima dată, în timpul revoluţiei din 1848. El a reprezentat atunci o chemare spre emancipare naţională şi social-politică a tuturor românilor.

Îmi doresc şi vreau să cred că IMNUL “Deşteaptă-te, române!” reprezintă şi acum, pentru noi, pentru toţi românii, chemarea către un efort conjugat al nostru al tuturor, pentru modernizarea României.

Să îl cântăm cu mândrie – ca un gest de solidaritate naţională şi respect faţă de ţară.

Alături de tricolorul ROŞU, GALBEN ŞI ALBASTRU, imnul este simbolul care face ca inimile românilor să bată mai puternic toate în acelaşi timp, este simbolul care ne face sa ne simţim ROMÂNI oriunde în lume.

La Mulţi Ani, călărăşeni, La Mulţi Ani, români şi să ne ajute Dumnezeu să depăşim cât mai uşor această perioadă destul de dificilă din viaţa naţiunii noastre, să avem înţelepciunea să înţelegem că ROMÂNIA înseamnă mai mult decât noi, cei care suntem, mai mult decât cei care au fost!

ROMÂNIA înseamnă cei care vor fi, copiii noştri, şi pentru ei toate sacrificiile de azi!

Încă o dată LA MULŢI ANI!

P PR E F E C T

Niculae ENCIU

Unii au citit și asta: