in

Ziua Imnului Naţional la Calarasi

Joi, 29 iulie 2010 ora 13,00, pe platoul din faţa Prefecturii  a avut loc evenimentul ocazionat de sărbătorirea Zilei Imnului Naţional al României. Citiţi, în continuare, mesajul prefectului Niculae Enciu, cu ocazia Zilei Imnului Naţional al României:

În aceste vremuri dificile, când societatea românească pare preocupată mai mult de asigurarea traiului pentru ziua de mâine, de locurile de muncă şi de confruntările politice, apariţia unor momente precum cel de astăzi, care să ne unească şi să ne arate că avem şi lucruri în comun, ne aduce tuturor o clipă de linişte şi ne îndeamnă să medităm la noţiunea de ţară, de patriotism, la respectul pentru ceea ce înseamnă ROMÂNIA.

Cinstim această zi deoarece pentru noi, toţi românii, indiferent de culoarea politică, etnie, religie sau naţionalitate, 29 iulie reprezintă ZIUA IMNULUI NAŢIONAL.

Se cuvine să ne aducem aminte că “Deşteaptă-te, române!” a fost interpretat, pentru prima dată, în timpul revoluţiei din 1848. El a reprezentat atunci o chemare spre emancipare naţională şi social-politică a tuturor românilor.

Îmi doresc şi vreau să cred că IMNUL “Deşteaptă-te, române!” reprezintă şi acum, pentru noi, pentru toţi românii, chemarea către un efort conjugat al nostru al tuturor, pentru modernizarea României.

Să îl cântăm cu mândrie – ca un gest de solidaritate naţională şi respect faţă de ţară.

Alături de tricolorul ROŞU, GALBEN ŞI ALBASTRU, imnul este simbolul care face ca inimile românilor să bată mai puternic toate în acelaşi timp, este simbolul care ne face sa ne simţim ROMÂNI oriunde în lume.

La Mulţi Ani, călărăşeni, La Mulţi Ani, români şi să ne ajute Dumnezeu să depăşim cât mai uşor această perioadă destul de dificilă din viaţa naţiunii noastre, să avem înţelepciunea să înţelegem că ROMÂNIA înseamnă mai mult decât noi, cei care suntem, mai mult decât cei care au fost!

ROMÂNIA înseamnă cei care vor fi, copiii noştri, şi pentru ei toate sacrificiile de azi!

Încă o dată LA MULŢI ANI!

P PR E F E C T

Niculae ENCIU

Written by infomuntenia.ro

5 Comments

Leave a Reply
  1. Nu vad cine este autorul acestui articol si nici nu inteleg de ce nu isi asuma raspunderea acestuia. Nu comentam daca nu observam ca,pentru a „n”-a oara,presa locala este dusa cu pluta. Platoul unde se desfasoara toate manifestatiile acestea publice (cultural-artistice,sociale,etc.) nu se afla in fata prefecturii,dragii mei distrati sau rau intentionati,ci in fata casei de cultura „Barbu Stirbei”. Ce-o avea s..a cu prefectura,chiar nu am habar,insa ma intriga repetabilitatea acestei localizari aiurea. Exista un platou si in fata prefecturii,dar,din pacate,a fost,este si va ramane inert. De ce vreti voi,ziaristii,sa mentionati numele prefecturii,greu de inteles. Probabil ca vreti sa aratati cat de mult se implica aceasta si cat pune la dispozitie pentru cetateni. De unde si pana unde incrancenarea asta sa mentionatio prefectura acolo unde nu-i,doar voi ziaristii o stiti. Sau,poate ca sunteti chiar paraleli cu realitatea!

  2. Alex, pt un angajat al Consiliului judetean Calarasi vorbesti cam urât. Ti-ai putea folosi timpul in care te plictisesti la serviciu si in moduri mult mai civilizate. O zi buna!

    P.S. Platoul este, totusi, in fata Prefecturii. In spate nu este sigur.

  3. Alex, bravo vigilentule! Te-a pus Felipe sa te zbarlesti? Platoul nu e in fata Prefecturii? Ca doar nu e in spate. Ziaristii spun de Prefectura pt ca institutia aia exista de cand nu erai tu. Pe cand Casa de cultura Barbu Stirbei nu exista nici acum. Ia zi, cand ai fost tu ultima oara la un eveniment cultural in Casa de cultura de care zici?

  4. July 30, 2010 at 08:30 – ora la care tovarasu alex (de ce o fi asa de nemultumit, e constipat?) posteaza e ora de lucru la bugetar, nu? Pai bine tovarasu alex, in loc sa fii preocupat de servici, te roade alte griji, sa te dai pe net, daca se uita cineva prin calculatorul ala al tau, care stie, vede si ceva site-uri porno?
    Sa zici cum e in fata sau in spatele …platoului. Se pare ca ti ai pus lumea n cap amice. reia ideea si las o mai moale, o scuza ceva acolo, de dres busuiocu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poluarea de la SIDERCA pune în pericol starea de sănătate a populaţiei din Calarasi

O frescă unicat cu Fecioara Maria însărcinată poate fi văzută la Curtea de Argeş VIDEO