Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată și la Călărași

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a proclamat în anul 1992, data de 3 decembrie ca fiind Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, ce marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu handicap (1983-1992).

În județul Călărași, în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, există câteva centre în care sunt instituționalizate persoane cu dizabilități: Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever Călărași, Centrul de Asistență Socială Ciocănești, Centrul de Servicii Complexe Făurei, Centrul de Plasament Oltenița și Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică Plătărești.

Ziua de 3 decembrie 2018 a fost marcată, în aceste centre, prin momente specifice: recitare poezii, momente muzicale, la final, beneficiarilor fiindu-le oferită o masă cu specific românesc, de la care nu a lipsit tortul festiv.

Centrul de Asistență Socială Ciocănești a sărbătorit atât Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, cât și centenarul Marii Uniri, prin momentele artistice pregătite. Coordonatoarea centrului, Cornelia Toma, a dorit să le mulțumească tuturor angajaților, conducerii D.G.A.S.P.C. și conducerii Consiliului Județean, care au grijă ca persoanelor instituționalizate să nu le lipsească nimic. A fost premiat cel mai vechi angajat, Culea Viorica, și beneficiarul cu cea mai mare vechime ca rezident al Centrului Ciocănești (1985).

Lavinia Grosu, director-executiv al D.G.A.S.P.C. Călărași, le-a adresat câteva gânduri beneficiarilor:
”Doresc să vă urez: ”La mulți ani!” și să vă mulțumesc pentru dăruirea pe care ați pus-o în pregătirea și prezentarea acestor momente! Le mulțumesc angajaților care se ocupă, zi de zi, de beneficiarii noștri, pentru munca pe care o desfășoară, care nu este deloc ușoară, și pentru că, în primul rând, pun mult suflet! La mulți ani, în an de centenar! La mulți ani, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, pe care o sărbătorim în fiecare an, alături de dumneavoastră!”

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Dinulescu, a dorit să le transmită o urare, sărbătoriților: ”La mulți ani, celor mai tineri și celor vârstnici! Consiliul Județean Călărași are grijă de dumneavoastră, și face investiții importante, pentru a vă oferi cele mai bune condiții. Vă dorim viață lungă și multă sănătate!”

Unii au citit și asta: