Ziua Internaţională Anticorupţie marcată de Primăria Călăraşi

DGA Calarasi

Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției (U.N.C.A.C.) a stabilit în 2003 ca data de 9 Decembrie să fie Ziua Internațională Anticorupție.
Semnată de România la data de 9 decembrie 2003 la Merida și ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției este primul tratat cu vocație universală în domeniul combaterii corupției.

Astfel având în vedere semnificația și importanța acestei zile, în scopul popularizării ei, precum și pentru informarea cetățenilor din municipiul Călărași, luni 9 Decembrie 2013, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Călărași împreună cu ofițeri din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Călărași și Poliția Locală Călărași au efectuat o acțiune cu caracter preventiv anticorupție în municipiu.

În acest sens, în zona Colegiului Agricol “Sandu Aldea”, Piața Orizont și Bazar Big, participanții la acțiune au înmânat șoferilor și cetățenilor materiale de promovare constând în pixuri și calendare, toate inscripționate cu mesaje anticorupție.
Premergător acestei acțiuni, în data de 05 decembrie în sala de ședințe a municipalității a avut loc o informare internă a salariaților cu funcții de execuție din Primărie și serviciile publice, în domeniul prevenirii săvârșirii faptelor de corupție, acțiune condusă de 1 reprezentant al Serviciului Județean Călărași.

Menționăm că aceste activități au fost realizate în temeiul protocolului de colaborare încheiat între Primăria Călărași și D.G.A. – S.J.A. Călărași.

Unii au citit și asta: