Ziua Mondială a Apei la Călărași. Eveniment inedit organizat de Ecoaqua

Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită, joi, 22 martie, într-un mod special la Călăraşi. ECOAQUA S.A. Călărași împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECOAQUA au colaborat pentru a realiza un eveniment complex, celebrând Ziua Mondială a Apei printr-o serie de acțiuni în parteneriat cu diverse instituții din județ.

Acțiunile s-au desfășurat la sediul Consiliului Județean Călărași, Primăriei Municipiului Călărași, Centrului Cultural Județean Barbu Știrbei, Muzeului Municipal Călărași, Muzeului Județean Dunărea de Jos și a Bibliotecii Județene.

Mai multe evenimente au fost create în cadrul celebrării apei la Călăraşi: o conferință, diverse concursuri și expoziții tematice, chiar și o expoziție de produse, echipamente și soluții tehnologice pentru domeniul apă potabilă şi apă uzată.

În cadrul conferinţei au luat cuvântul, pe tema apei, personalități recunoscute din mediul academic, profesori universitari din cadrul Universității Tehnice de Construcții București și ai Universității Politehnice București.

Lansare proiect pentru dezvoltarea  infrastructurii  de apă și apă uzată

ecoaqua Cezar Neagu

Un moment special a fost lansarea Proiectului „Sprijin  pentru pregătirea  aplicației de finanțare  si a documentațiilor de atribuire  pentru proiectul regional de dezvoltare a  infrastructurii de apă și apă uzată pentru  aria de operare a operatorului regional în județele  Călărași și Ialomița, în perioada 2014-2020”.

În cadrul conferinței de lansare a proiectului s-au prezentat obiectivele de modernizare a infrastructurii de apă și de canalizare din aria de operare. Proiectul va fi implementat în județele Călărași și Ialomița în zonele urbane și rurale, 33 de unităţi administrativ teritoriale bucurându-se de beneficiile iniţiativei. Practic, se va realiza conectarea la sisteme de alimentare cu apă și canalizare a populației din aceste zone, conform normativelor Uniunii Europene.

“Vrem să asigurăm pe această cale toți utilizatorii că eforturile pe care le depunem împreună – noi prin activitățile desfășurate și dumnealor prin prețurile și tarifele suportate – sunt și vor fi și pe viitor răsplătite. Prin aceste eforturi asigurăm o apă de calitate menținând în același timp și o bună calitate a factorilor de mediu. Acest lucru este posibil datorită  certitudinii pe care o oferă tehnologia de care dispunem, asigurându-ne astfel că apele uzate vor fi epurate corespunzător.” – Cezar Neagu, director general ECOAQUA S.A.

Concursuri de fotografie, pictură și graffiti

Ziua Mondială a Apei a fost un prilej de bucurie și pentru artiști mai mult sau mai experimentați, care și-au exprimat recunoștința față de elementul vital al vieții. Astfel, în cadrul evenimentului organizat de ECOAQUA, au avut loc mai multe concursuri și expoziții de pictură, fotografie ori grafică murală.

Mai multe fotografii găsiți pe contul de Facebook al Ecoaqua Călărași.

Unii au citit și asta: