in

2 în 1: Fata a minţit că a fost violată | Băiatul scăpat de acuzaţia de viol este cercetat pentru act sexual cu o minoră

În ziua de 31 martie a.c., ora 14.15, Poliţia Municipiului Călăraşi a fost sesizată de minora V. COSTINA, de 14 ani, din Comuna Grădiştea, Sat Bogata, cu privire la faptul că, la data de 30 martie a.c., în jurul orei 23.00, în timp ce se deplasa pe stradă către domiciliu a fost acostată de două persoane necunoscute, cu care, împotriva voinţei sale, a întreţinut raporturi sexuale pe un teren din afara localităţii. Aspectele au fost sesizate de minoră în prezenţa tatălui său.

Imediat după sesizarea violului, poliţiştii au efectuat conducerea în teren a victimei pentru a stabili toate împrejurările comiterii faptei şi au efectuat cercetări pentru identificarea suspecţilor. În urma verificărilor efectuate a fost identificat B. FLORIN-COSTEL de 21 ani, din Comuna Cuza-Vodă, suspect de comiterea faptei.

Constatând că fapta nu se putea produce în împrejurările relatate iniţial, tânăra a recunoscut că a sesizat violul pentru a nu fi pedepsită de părinţi pentru că a lipsit mai multe ore, noaptea de acasă.

În seara zilei de 30 martie a.c., în urma unei înţelegeri prealabile cu fata, B. FLORIN-COSTEL s-a deplasat în Comuna Grădiştea cu autoturismul condus de G. GHEORGHE, de 19 ani, din Comuna Cuza Vodă, şi s-au întâlnit cu tânăra în apropierea locuinţei acesteia. V. COSTINA a consimţit să meargă la locuinţa lui B. FLORIN-COSTEL, unde a fost de acord să întreţină raporturi sexuale cu acesta. Minora a fost condusă apoi la domiciliul său, din Grădiştea, noaptea, în jurul orei 01,00, unde a constatat că tatăl o căuta.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.