in

73.500 de elevi participă la Cangurul Lingvist, secţiunea engleză-germană

Miercuri, 27 ianuarie 2010, ora 9.00, 73.500 de elevi din clasele III – XII , din aproximativ 1700 de şcoli, vor participa la cea de-a V-a ediţie a concursului Cangurul Lingvist, secţiunea engleză-germană.

Competiţia este organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma şi Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie, cu sprijinul următoarelor instituţii: Ambasada Canadei, Ambasada Elveţiei, Ambasada Germaniei şi British Council.

Cangurul Lingvist este o competiţie menită să încurajeze elevii în studierea şi utilizarea limbilor moderne, să îi familiarizeze cu o noua metodă de examinare: testul grilă. Participanţii vor avea la dispoziţie 60 de minute pentru a răspunde unui set de întrebări care testează cunoştinţele de limbă, civilizaţie, cultură generală, intuiţia şi viteza de reacţie.  Pentru prima dată, concurenţii vor putea să-şi creeze propriul test grilă alegând 40 de întrebări dintre cele 50 propuse pentru fiecare limbă şi fiecare nivel: III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII.

Toţi elevii înscrişi la concurs vor primi ca premiu de participare câte o revistă conţinând subiectele de concurs şi diploma de participare, iar aproximativ 10% dintre participanţii din fiecare şcoală vor primii premii în cărţi. Câştigătorii la nivel naţional, stabiliţi în urma unei probe de baraj, vor fi recompensaţi cu excursii şi tabere internaţionale în România şi în străinătate.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute telefonic la 021.243.40.35, 021.243.40.36, pe adresele de e-mail fies@cangurul.ro, fies_cangurul@yahoo.com sau pe site-ul www.cangurul.ro.