in

Când rutina ne face să uităm că suntem oameni…

robot

Trăim într-o lume grăbită și obosită, care muncește aproape șapte zile pe săptămână, nu neapărat pentru a se realiza profesional, ci ca să poată avea destui bani să supraviețuiască. Toți se plâng, în mare parte, și se lasă conduși de rutină ca niște roboți lipsiți de sentimente. Dar ei sunt, de fapt, umani. Și simt, nu se opresc doar la a poseda rațiune.

În toată această goană nebună după bunuri materiale, acest drum de acasă la job la magazine și înapoi acasă unde gătesc/fac curățenie/încearcă să își tragă puțin sufletul, oamenii uită țelul lor suprem: de a fi fericiți. Și își neglijează micile plăceri, hobby-urile, familia, prietenii.
Dar, clișeic sau nu, viața este una singură și nu durează prea mult. Așa că merită toate aceste sacrificii dacă nu aduc un zâmbet, nu vin cu beneficii pe plan spiritual? Timpul ar trebui alocat în special aspectelor care contează cu adevărat, nu celor care fură orice gram de energie și lasă în urmă monștrii cu măști euforice.

Așa că data viitoare când te gândești să rămâi peste program, mai analizează puțin situația. Amintește-ți cum ar fi să ieși la o cafe/bere sau să vezi un film cu persoanele dragi. Trasează o linie, spune stop și ai grijă de tine!

Beatrice Crețu
elevă în clasa a XI-a
Colegiul Național Barbu Știrbei Călărași