in

Cum rămâi motivat la locul de muncă

Ai deja proiectat planul tau de cariera si stii exact ce vrei sa realizezi? Dupa un timp poate deveni obositor drumul spre obiectivele stabilite si poti esua in cazul in care nu reusesti sa te mentii entuziasmat. Citeste in continuare 20 de sfaturi si trucuri care te pot ajuta sa ramai motivat in timp ce lupti pentru a-ti atinge obiectivele.

Uneori pentru a avea parte de o cariera de succes ai nevoie de mai multa motivatie decat crezi. Urmatoarele puncte te pot ajuta sa iesi din momentele in care crezi ca nu esti suficient de motivat sau risti sa ai parte de esec, potrivit Entrepreneur.

1. Aminteste-ti lucrurile pozitive
Daca ai dubii inainte de a incerca sa atingi un nou obiectiv, gandeste-te la ce ai facut in trecut si esti mandru de acel lucru. Bazeaza-te pe sentimentele acelor amintiri si vei reusi sa scapi de acele dubii.

2. Priveste in ansamblu
Poti ramane blocat cu usurinta la un moment dat din cauza constragerilor si datelor limita. Inainte de a incepe o noua zi de munca, aminteste-ti obiectivul principal, scrie-l pe o foaie si pleaseaza-l in spatiul de munca, astfel vei vedea mereu spre ce te indrepti.

3. Seteaza un sistem de recompense
Ar trebui sa-ti promiti ca vei face ceea ce-ti place dupa ce vei termina de realizat un lucru mai greu sau mai stresant de pe lista pe care o ai. Si daca tot ai terminat, nu trebuie sa te opresti, iti poti utiliza acea motivatie si energie pentru a aborda urmatorul lucru.

4. Imparte sarcina in bucati
Stabileste-ti obiectivul in mai multe etape, in loc sa ai doar un singur proiect gigant. Asftel poti bifa lucrurile pe care le-ai terminat si sa fii motivat sa treci la urmatoarele pana ajungi la final.

5. Noteaza sarcinele pe care trebuie sa le faci in viitor
Scrie cateva mesaje pozitive care te-ar putea ajuta sa te motivezi pe viitor. Noteaza acele lucruri de care esti mandru ca le-ai realizat si te pot ajuta sa depasesti unele constrangeri care pot aparea in decursul carierei.

6. Aminteste-ti in primul rand de ce vrei sa atingi acest obiectiv
Fa-ti o lista cu toate motivele care sa arate de ce acest obiectiv este important pentru tine si nu uita sa le recitesti din cand in cand.

7. Sa ai o persoana de incredere langa tine
Gaseste un prieten sau un coleg care gandeste la fel ca tine si incearca sa atinga si el un obiectiv. Atunci cand motivatia ta se “clatina” apeleaza la acea persoana pentru a-ti da un impuls de incredre si la fel, poti sa o ajuti cand are aceeasi problema.

8. Creeaza un spatiu de lucru productiv
Nu vei fi motivat suficient daca vei avea un spatiu de lucru nepotrivit. Amenajeaza locul in care iti petreci cea mai mare parte a zilei asa incat sa te simti bine si sa-ti placa sa muncesti acolo.

9. Confrunta-ti temerile
Singura modalitate de a indeparta energia negativa este confruntarea acesteia cu capul in sus. Noteaza toate obstacolele care pot aparea in decursul muncii tale si dupa ce le vei vedea in mod clar, nu vor mai avea aceeasi putere asupra ta si vei putea dezvolta strategii pentru combaterea acestora.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/