in

Garantii pentru tineri: târgul locurilor de muncă pentru cei fără diplomă de BAC

garantii pentru tineri

În perioada 15 – 16 octombrie 2015, la Centrul Cultural Județean Călărași are loc Târgul județean al locurilor de muncă. Târgul se adresează în special tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat și sunt în căutarea unui loc de muncă, doresc să învețe o meserie solicitată pe piața muncii sau să își deschidă propria afacere.

Târgul locurilor de muncă se va derula pe durata a două zile (15 – 16 octombrie 2015) și va cuprinde: conferința de presa de deschidere, 2 seminarii tematice destinate grupului țintă, standuri ale potențialilor angajatori, un stand de promovare a proiectului, standuri de informare și consiliere în carieră. La eveniment, pe parcursul celor două zile, sunt așteptați să participe oficialități ale municipiului și județului Călărași, oameni de afaceri și peste 1.000 de persoane interesate în găsirea unui loc de muncă.

Târgul județean al locurilor de muncă este organizat în cadrul proiectului „Garanţii pentru TINEri!”
Obiectivul general al proiectului îl constituie operaţionalizarea unei Scheme de Garanţii pentru tinerii care nu au absolvit examenul de bacalaureat şi care nu deţin un loc de muncă, din regiunile de dezvoltare vizate, în vederea facilitării accesului acestora pe piaţa muncii.

Proiectul contribuie la promovarea şi implementarea unor măsuri active de ocupare pentru tinerii fără un loc de muncă şi se încadrează în obiectivele Axei Prioritare 5: “Promovarea măsurilor active de ocupare” şi domeniului major de intervenţie 5.1.: “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare” .

Grupul ţintă este compus din 2552 de persoane din mediul urban şi rural din regiunile vizate, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care nu au absolvit examenul de bacalaureat şi care nu participă la nici un program de formare şi care nu sunt integraţi pe piaţa muncii.

Principalul indicator aferent proiectului este reprezentat de competenţele dobândite de către cei 2552 de tineri în cadrul serviciilor oferite în cele 22 de Centre de Garanţii pentru tineri ce vor fi înfiinţate în procesul de implementare, atât persoanele care îşi vor găsi un loc de muncă, cât şi beneficiarii stagiilor de ucenicie care vor acumula experienţă profesională astfel încât debutul în carieră să se realizeze într-un nivel calitativ optim şi eficient.

Evenimentul va avea loc la datele menţionate, între orele 10:00 – 16:00, la Centrul Cultural Județean Călărași, str 1 Decembrie 1918, nr.1.

Informații se pot obține la adresa Centrului „Garanţii pentru TINEri!” din str. Flacăra, nr. 10, bl. C1, parter, Călărași, județul Călărași, tel.: 0730255161, e-mail:garantii.calarasi@gmail.com.