in

Incendiu autocamion pe A2, km 86

pompieri

În data de 06.05.2015, înainte de miezul nopţii, pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina au fost solicitați să acţioneze pe raza localităţii Bogdana, comuna Dragoș Vodă, pe A 2, la km 86, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocamion, proprietate privată ce aparține unei societăți comerciale .

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul compartimentului motor și al cabinei autocamionului.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu deteriorat din componenţa instalaţiei autovehiculului (situat în zona compartimentului motor).

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 45 minute.

În urma incendiului, au ars mai multe elemente ale compartimentului motor și elemente din compunerea cabinei autocamionului, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 50.000 de lei.

Pompierii militari au intervenit eficient, lichidând incendiul în limitele găsite, valoarea bunurilor salvate fiind estimată la suma de aproximativ 200.000 de lei.