in

Municipiul Călărași, obiect de studiu pentru studenții de la Urbanism

Anul acesta, studenții anului IV de la Facultatea de Urbanism a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, au ca obiect de studiu Municipiul Călărași în cadrul disciplinei UP-85, PROIECTARE INTEGRATĂ DE PEISAGISTICĂ.

Astfel, studenții sunt invitați să răspundă unor obiective care provin nu doar din soluționarea tehnică a unui proiect de amenajare peisagistică într-un sit urban ci, dat fiind implicarea UAUIM în parteneriatul european al proiectului de cercetare prin programul INTERREG – DANUrB+ Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage, există oportunitatea ca proiectul să răspundă unor obiective afirmate la nivel european, de a promova orașele dunărene, de a gasi noi căi pentru o dezvoltare rezilientă, prin punerea in valoare a patrimoniul și resurselor locale.

Vineri, 19 noiembrie 2021, însoțiți de profesorii Angelica Stan, Mihaela Hărmănescu, Vera Marin și Sorin Manea dar și de Andra Mitia Dumitru de la Asociația de Tranziție Urbană, studenții urbaniști s-au întâlnit cu primarul municipiului Marius Grigore Dulce și cu arhitectul șef Laurențiu Samoilă înainte să identifice pe teren siturile alese pentru intervenții.

La întâlnire au participat și reprezentanți locali care au facilitat studenților accesul și au oferit informații suplimentare despre locurile vizate.
La finalul deplasării la Călărași, au vizitat Centrul Cultural Poșta Veche. Lucrările studenților vor putea fi vizionate, după terminarea sesiunii de iarnă, într-o expoziție organizată la Muzeul Municipal Călărași.