in

O combină agricolă a luat foc în Chiselet

pompieri ISU Calarasi

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet au acţionat pentru stingerea incendiului cu o autospecială de capacitate mărită timp de aproximativ 10 minute lichidând arderea în limitele găsite.

În data de 01.07.2016, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet a fost solicitat să intervină pe raza localității, pe un teren agricol (miriște), pentru stingerea unui incendiu de utilaj agricol folosit pentru recoltarea cerealelor (combină agricolă), proprietate privată, aparţinând unei societăți cu profil agricol.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și cu fum dens la respectiva combină agricolă, existând risc de extindere a arderii la vecinătăți.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 10 minute.

În urma incendiului, combina agricolă a fost avariată în proporție de 60 %, în acest caz fiind înregistrate pagube materiale în valoare de circa 50.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăți, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 30.000 de lei.