SFert de artă și cultură, la Timișoara

student fest timisoara

StudentFest, cel mai mare festival internațional studențesc de artă și cultură, își deschide din nou porțile joi, 19 mai 2016, de la ora 16:00. Locația deschiderii va fi Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara, urmând ca apoi să ne schimbăm locația în Piața Țarcului pentru un concert blues.
Ajuns la un sfert de veac, StudentFest aduce tineri din toate părțile țării, dar nu numai, în Timișoara, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile prin ateliere de lucru facilitate de artiști consacrați, dar și să-și promoveze creațiile sau conceptele.

Conceptul festivalului devine deja o tradiție, oferind tinerilor participanți 7 zile intensive de ateliere de creație, la care s-au înscris în prealabil, urmând ca mai apoi publicul larg să urmărească ceea ce au învățat și creat. Locațiile evenimentelor din această ediție sunt diverse: Parcul Justiției, Piața Operei, Piața Libertății, dar și multe altele, locații ușor accesibile publicului larg.

StudentFest 25 aduce publicului larg peste 100 de evenimente din 15 domenii artistice, toate cu intrare liberă, împărțite pe 10 zile de festival. Printre evenimentele festivalului se numără: expoziții, concerte, piese de teatru, live show-uri, dar și diferite ateliere de lucru pentru public.

Dintre aceste evenimente, ar fi de remarcat:
Arhitectură – Atelier „Creare cuiburi de păsări”, în perioada 19 – 27 mai
Arte stradale – Live painting show în data de 21 mai
Arte video – Proiecție de film pe Podul Mitropolit Andrei Șaguna în data de 25 mai
Ceramică – Introducere în arta olăritului în 23 și 26 mai
Dans – Show cu foc în 22 și 26 mai
Design vestimentar – Prezentarea de modă a ținutelor realizate de participanții atelierului „Crearea ținutelor vestimentare din materiale și benzi textile” în 28 mai
Experimentarium – Savanții și teoriile lor în 25 mai
Fotografie – Fotografie la minut în 22 și 24 mai
Grafică – Party Cosplay în 21 mai
Literatură – Furios și iute: Cum să-ţi lansezi propriul curs online în 42 de minute! în 20 mai
Muzică – Concert Șuie Paparude în 20 mai
Pictură – „Growing utopias” în 27 mai
Publicitate – Interacțiunea cu brandingul în 27 mai
Sculptură – Atelier de Pirogravare, în perioada 19 – 27 mai
Teatru – „Prinde ursul, taie-i coada!” în 20 mai

Pentru mai multe detalii și programul complet, vă invităm să accesați www.studentfest.ro și pagina de Facebook a proiectului.

Vă așteptăm atât la deschiderea StudentFest 25, cât și la celelalte evenimente din cadrul festivalului.

„StudentFest este festivalul în care atenția se direcționează spre dezvoltarea artiștilor de mâine, dar și spre promovarea acestora. De mai bine de 3 ani mă ocup îndeaproape de acest festival și am învățat că tinerii artiști au nevoie de o rampă de lansare, de spectatori, de public. Acum, când internetul a acaparat aproape întreaga societate, este nevoie mai mult ca niciodată de artă, artă pură, inocentă, creată de tineri talentați cum sunt participanții de la StudentFest.

Pornind în `92, cu misiunea de a oferi un loc în care artiștii se pot exprima liber, acesta nu doar că și-a respectat scopul în timp, dar chiar și-a asumat rolul de a produce „produse finale” în cadrul secțiunilor, ce apoi să fie adresate publicului larg.

Vreau să îi felicit pe toți participanții acestui minunat festival, să le urez mult spor pe mai departe și să auzim peste ani de marii artiști lansați în StudentFest. Nu în ultimul rând, acum, la un pas de sfert de veac, vreau să vă asigur că echipa StudentFest lucrează neîncetat și pregătește o mulțime de surprize și lucruri faine pentru voi toți!” – Mădălin PĂTRAȘCU, coordonator general StudentFest 25.

Unii au citit și asta: