in

Un utilaj agricol a luat foc lângă Dor Mărunt

burning_combine-660x330

Un echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 40 minute, evitând pericolul extinderii arderii la alte bunuri materiale.

În data de 08.11.2015, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe DN 3A, pe raza localităţii Dâlga, comuna Dor Mărunt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un utilaj agricol (încărcător frontal), proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu mult fum la întregul utilaj, existând pericol de extindere a arderii la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza suprasolicitării unui utilaj (încărcător frontal), condiţii în care, uleiul din pompele acestuia s-a auto-aprins, generându-se arderea.

În urma incendiului a ars utilajul agricol în proporţie de 90 %, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 120.000 de lei.