in

Călărași: Dosare penale și sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină

Conform comunicatului transmis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași, la nivelul județului Călărași, în data de 24 martie a.c., se află sub monitorizare 1460 de persoane izolate la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 66 de persoane.

Până la această dată, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Un număr semnificativ de persoane a ieșit astăzi din carantină, rezultatele testelor au fost negative, iar oamenii s-au putut întoarce la familiile lor.

Cetățenii sunt sfătuiți să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.