in

Aproape două tone de carne, confiscate de polițiști

carne evaziune fiscala

Poliţiştii de investigarea criminalităţii economice au indisponibilizat de la o societate comercială din Călăraşi aproape 2 tone de carne, marfă neevidenţiată, şi au demarat cercetări pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

La data de 19 aprilie 2016, în continuarea acţiunilor demarate pentru verificarea activităţilor de comercializare a cărnii și produselor din carne, premergător Sărbătorilor Pascale, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călăraşi şi specialişti DSVSA și OPC au efectuat controale la punctele de lucru ale unităţilor economice de profil.

În urma inventarierii stocului existent de carne și produse din carne din incinta unui abator, au rezultat diferențe între stocul scriptic și cel faptic în plus de peste 1.800 kg şi în minus de 400 kg carne.

S-a dispus măsura indisponibilizării a peste 1.800 kg carne și preparate din carne, în valoarea de 21,700 lei, fiind demarate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii şi celelalte organe de control au mai depistat şi 7 kg de produse din carne, expuse la vânzare şi al căror termen de valabilitate era expirat, sau marfă pentru care nu s-au prezentat documente care să ateste provenienţa, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 lei.