in

Are loc conferința “Învață şi dă mai departe!”

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) organizează, pe 3-4 noiembrie, la Hotel Sheraton, din Bucureşti, conferinţa anuală Învaţă şi dă mai departe.

Evenimentul îşi propune să promoveze rezultatele programului Erasmus+ şi ale mecanismului financiar SEE. Programul Erasmus+ al Uniunii Europene se derulează în perioada 2014-2020 şi este gestionat în România de ANPCDEFP.

La eveniment vor participa 200 de reprezentanţi de organizaţii şi instituţii care sunt implicate în procesul de învăţare: inspectorate şcolare judeţene, şcoli, universităţi, organizaţii non-guvernamentale, formatori.

În acest an, evenimentul pune accent pe impactul pe care îl au proiectele europene în domeniul includerii. Reprezentanţii a 20 de organizaţii din toată ţara a căror activitate a vizat diferite aspecte ale includerii vor prezenta care a fost rolul proiectelor europene în acest sens.

Participanţii vor putea, de asemenea, să împărtăşească experienţe în cadrul atelierelor organizate în cea de-a doua zi a conferinţei pe tematica internaţionalizării în educaţie şi a evaluării programului Erasmus+.

În cadrul evenimentului, pe data de 3 noiembrie, începând cu ora 18.30, se organizează ceremonia de acordare a Certificatelor lingvistice europene (European Language Label). Aceste premii sunt atribuite proiectelor europene care promovează inovaţia şi creativitatea în predarea şi învăţarea limbilor străine.