in

Deputatul Ioan Damian a părăsit PSD pentru a sprijini Guvernul

Deputatul  PSD de Călăraşi, Ioan Damian, şi-a anunţat astăzi demisia din Grupul Parlamentar PSD pentru a adera la Grupul Parlamentar al Independenţilor.

Damian a declarat, pentru Portalul de ştiri infomuntenia.ro, a luat această decizie pentru a putea fi de folos alegătorilor săi. Deputatul spune că ideea de a deveni independent i-a venit de mai multă vreme însă i-a fost ruşine de faptul că oamenii îl vor cataloga trădător.

„N-am avut şi n-am nici un interes personal, nu mă duc în alt partid, nu am venit în Grupul Parlamentar Independent cu pretenţii sau ifose, am venit doar cu dorinţa de a putea face ceva în sprijinul actualului guvern, a celor care conduc România la ora aceasta”- a declarat Ioan Damian.

Parlamentarul călărăşean precizează că nu a părăsit PSD, Damian spunând că statutul partidului său îi permite să poată rămâne independent în cadrul Camerei Deputaţilor şi să păstreze, totodată, calitatea de membru de partid, în situaţia în care nu va fi exclus din partid de către organizaţia din care face parte: „Eu aş dori să rămân în Parlament, independent, păstrând calitatea de membru PSD, dacă organizaţia îmi va permite acest lucru.”

Damian mai spune că un motiv în plus pentru care ar dori să rămână în PSD ar fi schimbarea actualei conduceri centrale a partidului, în urma Congresului din această lună. Parlamentarul ajuns în Camera Deputaţilor pe listele PSD precizează că nu se va înscrie în alt partid politic,

Faptul că deputatul Ioan Damian spune că nu şi-a dat demisia din PSD ci doar din Grupul Parlamentar al PSD denotă faptul că acesta nu cunoaşte Statulul PSD, care la alineatul 4 – Articolul nr.86 prevede: „Deputaţii şi senatorii care părăsesc grupurile parlamentare ale P.S.D. îşi pierd calitatea de membru al partidului.”

www.infomuntenia.ro