in

Fotbal | Toma Jr. a plecat în Anglia, la Wolverhampton FC

foto: Catalin Nitu

Gabriel Toma, unul dintre cei mai talentați juniori ai clubului AFC Dunărea Călărași va ajunge în Anglia la Wolverhampton Wanderers Fotbal Club, echipă aflată pe locul 20 în Championship.

Născut pe 11.02.2001 la Călărași, Gabriel Toma Jr. este produsul 100% al clubului de copii și juniori, Progresul Călărași. Atacantul se află de 2 ani la Centrul de Copii și Juniori condus de Bogdan Leu, actualul președinte al clubului AFC Dunărea Călărași. În tot acest timp, Tomiță Jr. a avut o evoluție remarcabilă ajungând să fie selecționat de mai multe ori, în Lotul Național al României, Under 16. Anul acesta, Toma Gabriel a marcat 3 goluri în meciurile pe care echipa antrenată de Sorin Colceag le-a jucat în compania echipelor: Cipru, Olanda și Norvegia.

„Mă bucur pentru Tomiță. Este un junior foarte talentat. Are calități multe și este un băiat serios. Am crezut în el și i-am spus că poate ajunge departe. Scouterul celor de la Wolverhampton l-a remarcat în Olanda la Turneul celor 4 națiuni pe care România U16 le-a jucat și ne-a făcut o invitație în Anglia. Tomița pleacă mâine de dimineață și va sta acolo până sâmbătă. Primul lui meci la juniori am înțeles că îl va juca cu Sunderland din Premier League„, a declarat Bogdan Leu, președintele AFC Dunărea Călărași.

Gabriel Toma este fiul celebrului portar călărășean Petrișor Toma, singurul goalkeeper călărășean de până acum care a jucat pe Santiago Bernabeu pentru Poli Timișoara pe 30 septembrie 1992 în Cupa UEFA, împotriva celor de la Real Madrid. Toma s-a transferat de la Dunărea Călărași la Poli Timișoara în 1991 după meciul istoric pierdut în Cupa României de formația de pe malul Borcei în fața timișorenilor. În acest moment, Petrișor Toma este unul dintre antrenorii echipei Under 17 din cadrul Grupelor de Copii și Juniori ai AFC Dunărea.