in

Laptele de cocos previne oboseala şi ajută la arderea grăsimilor

7101850_orig

Cu o textura untoasa si un gust dulceag, laptele de cocos este deja pentru multi oameni alternativa gustoasa la produsele lactate clasice din comert. Laptele de cocos este deseori considerat un “lichid miraculos” datorita continutului sau nutritiv ce contribuie semnificativ la intarirea sistemului imunitar si previne aparitia bolilor. Laptele de cocos impreuna cu uleiul si apa de cocos sunt poate printre cele mai sanatoase alimente.

Care este diferenta dintre laptele si apa de cocos? Pe masura ce nuca de cocos se coace, tot mai multa apa din interior se transforma in pulpa, astfel incat nucile de cocos mai coapte dau si mai mult lapte, in timp ce nucile mai tinere (de cinci-sapte luni) sunt foarte bune pentru apa de cocos. Apa de cocos este bogata in zahar si anumiti electroliti, in timp ce laptele de cocos este mai bogat in acizi grasi saturati.

Imbunatateste sanatatea inimii reducând presiunea arteriala si colesterolul
Nucile de cocos sunt printre cele mai bune surse de acid lauric – 50 % din grasimile din nuca de cocos sunt compuse din acidul lauric, un acid cu activitate antibacteriana si antivirala. Conform multor studii, acidul lauric este un acid gras asociat cu mentinerea nivelului optim de colesterol si protejarea sanatatii inimii.

Astfel, in cadrul unui studiu, 60 de voluntari sanatosi au primit un mic dejun cu lapte de cocos timp de cinci zile pe saptamâna, pe o durata de opt saptamâni, perioada dupa care s-a observat ca nivelul scazut de densitate lipoproteica (LDL) s-a redus, in timp ce colesterolul “bun” (HDL) a crescut semnificativ. Au concluzionat, astfel, ca “grasimea din nuca de cocos sub forma de lapte de cocos nu numai ca nu are efecte negative asupra profilului de lipide asupra populatiei in general, ci, dimpotriva, are un efect benefic determinând o scadere a colesterolului LDL si o crestere a celui HDL.”

Datorita continutului bogat in minerale importante pentru circulatie si reglarea sangelui, laptele de cocos este util si pentru reducerea presiunii arteriale si mentinerea vaselor de sânge elastice si fara acumulari de placa. De exemplu, magneziul combate stresul si tensiunea musculara, stimulând circulatia si mentinând muschii relaxati, fiind important totodata si pentru prevenirea atacurilor cardiace.

Construieste masa musculara si duce la pierderea grasimilor
Studiile arata ca trigliceridele de lant mediu din acizii grasi prezenti in laptele din nuca de cocos maresc energia si sustin performanta fizica. Dupa exercitiile fizice, muschii au nevoie de nutrienti din belsug – inclusiv electroliti precum magneziu si potasiu, prezenti in laptele de cocos – pentru a reface tesuturile deteriorate si a le intari.

Datorita continutului bogat in grasimi sanatoase, da senzatia de satietate rapid si previne consumul exagerat de alimente sau gustari dese pe parcursul zilei, care pot interfera cu eforturile de a mentine corpul in forma.

Este o sursa importanta de electroliti si previne oboseala
Desi apa de cocos este o sursa mai bogata in electroliti si laptele de cocos furnizeaza importante minerale, necesare mentinerii volumului de sânge, reglarii sanatatii cardiace si prevenirii diareei si deshidratarii. Este mai ales folositor in perioadele cu temperatura ridicata, dupa exercitii fizice intense sau in perioade de covalescenta, insolatii, probleme cu inima, dureri musculare si imunitate scazuta.

Laptele de cocos contine trigliceride cu lant mediu, usor utilizabile de creier ca surse de energie, fara a avea nevoie sa fie procesate prin tractul digestiv cu ajutorul acizilor biliari, asa cum e cazul altor tipuri de grasimi.

Contribuie la pierderea in greutate
Datorita continutului sau bogat in trigliceride cu lant mediu, laptele de cocos este foarte satios si ajuta la accelerarea metabolismului. Senzatia de satietate impiedica consumul de gustari nesanatoase, contribuind, astfel, la mentinerea greutatii. Desigur, este bine sa fie consumat cu moderatie, avand in vedere continutul caloric, insa integrat intr-o dieta sanatoasa, furnizeaza acizii grasi si mineralele necesare pierderii in greutate si detoxifierii. Laptele de cocos este in acelasi timp puternic hidratant si contribuie la functionarea corespunzatoare a organelor digestive, ficatului si rinichilor, care au o functie esentiala in metabolizarea grasimilor si eliminarea reziduurilor din corp.

Citeste mai mult: http://viataverdeviu.ro/