in

Mandate de arestare pentru inspectorii falși

inspector-fals

Pe numele celor două persoane bănuite că, prin folosirea de calități mincinoase ce le-ar fi permis efectuarea de controale, ar fi determinat mai mulți comercianți să le remită diferite sume de bani, Judecătoria Lehliu Gară a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Reamintim că la data de 7 iunie 2016, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași au depistat, pe raza localității Frăsinet, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 28, respectiv 49 de ani, din București, bănuiți că prin folosirea de calităţi mincinoase ar fi înşelat mai mulţi agenţi economici.

În urma controlul autoturismului cu care se deplasau, polițiștii au descoperit în compartimentul motor un pachet de țigări în care se aflau 700 lei, bani despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi fost primiţi cu puţin timp în urmă de la un agent economic.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri cu valoare probantă în cauză.

Aceștia sunt bănuiți că, în perioada mai – iunie 2016, ar fi înșelat mai mulți comercianți din judeţul Călăraşi cu sume de la 100 la 400 de lei.

Cei în cauză au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.