in

Mediatorii din Călăraşi, pregătiți să soluționeze litigiile dintre cumpărători și vânzători

Mugur Mitroi 2

Corpul Profesional al Mediatorilor Autorizați Județeni din România este o entitate organizată în 42 filiale, fără personalitate juridică, care asigură implementarea strategiei Consiliului de Mediere. Președinții celor 42 entități județene constituie Comisia Consultativă a Consiliului de Mediere. Pentru o mai bună comunicare cu sistemul judiciar există câte un reprezentant ales de mediatori pe lângă fiecare Curte de Apel.

”Strategia Consiliului de Mediere își propune un răspuns eficient al profesioniștilor în mediere la nevoile societății civile în ansamblu și la nivelul instituțiilor statului, atât centrale cât și județene”, a declarat Mugur Bogdan Mitroi, președintele Consiliului de Mediere.

Prin această organizare județeană, Consiliul de Mediere dorește să răspundă eficient la sistemul judiciar și la Directivele europene SAL și SOL, adică la modificările legislative preconizate să fie aplicate din 9 iulie 2015 ce se referă la rezolvarea litigiilor dintre consumatori și producători.

După campania ”Medierea prinde rădăcini”, ce și-a propus plantarea COPACULUI MEDIERII în fiecare oraș reședință de județ din România, Consiliul de Mediere lansează proiectele sociale „ROMÂNIA MEDIAZĂ” și „O SOCIETATE A DIALOGULUI” ce doresc să aducă schimbări în comunitățile locale.

Primul proiect, „ROMÂNIA MEDIAZĂ”, se adresează persoanelor care în mod normal nu și-ar putea permite serviciile unui mediator și se dorește a fi realizat în parteneriat cu Instituțiile de cult din România: Biserica Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, precum și cu Comunitatea evreilor din România, Comunitatea Musulmană din România etc.

Cel de-al doilea proiect, „O SOCIETATE A DIALOGULUI”, își propune să ajute la ridicarea de locuințe sociale și la acordarea de burse pentru orfanii care merg la școală.

Referitor la aceste informații, conducerea CPMJ va susține o conferință de presă pe data de 18 iunie 2015, ora 13:00, la sediul CAMEREI DE COMERT si INDUSTRIE, din Calarasi.