in

Peste 200 milioane ROL pentru fotografiile Consiliului Judeţean Călăraşi

Angajaţii sunt în pericol să nu-şi ia salariile, iar Consiliul Judeţean Călăraşi cumpără aparatură foto de peste 200 milioane de lei vechi. Consiliul Judeţean Călăraşi a atribuit unei firme din Bucureşti achiziţia de echipament foto (cameră foto, trei obiective foto cu diferite caracteristici, trepied, două seturi de rezervă acumulatori cameră foto, blitz extern şi rucsac) pentru suma de aproximativ 22.790 de lei noi. (Vezi foto la finalul articolului!)

Se pare că preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a înţeles că o imagine face cât o mie de cuvinte. De aici, probabil, şi importanţa pe care o dă echipamentului cu care este fotografiat în ipostazele de muncă în folosul alegătorului contribuabil.

Se pare, însă, că venit din domeniul privat (dl. Iliuţă este un prosper om de afaceri, unul dintre cei mai mari fermieri ai judeţului), preşedintele CJ Călăraşi nu realizează că suma pentru dotarea cu un aparat foto a Direcţiei Comunicare este un pic cam exagerată.

Hai să detaliem, ca să pricepem ce fel de echipament foto a cumpărat Consiliul Judeţean Călăraşi!

Ce înseamnă Kit aparat foto Canon EOS 6D cu obiective Canon, în valoare totală de 21.612 lei noi?

Kitul este compus din:
– Aparat foto Canon EOS 6D body (adică fără obiectiv) – CMOS Full Frame 20 Mpx ( WiFi + GPS )- 1buc. la 6.499 lei (preţ oferta actuală)
– Obiectiv Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM – 1buc la 6.722,99 lei (preţ oferta actuală)
– Obiectiv Canon EF 70-200mm f/2.8L USM – 1buc la 4.778,99 lei (preţ oferta actuală)
– Tamron SP 15-30mm F/2.8 VC USD – montura Canon 4797,68 lei (preţ oferta actuală)
– Acumulatori Canon LP-E6N – 2 buc. a câte 394,90

Practic, instituţia de stat optează pentru achiziţionarea de echipament foto performant şi variat ca plajă de utilitate profesională. Observăm că CJ Călăraşi a achiziţionat trei tipuri de obiective foto, unul dintre ele fiind mai scump chiar decât camera foto. Oricine poate căuta prin magazine şi să găsească soluţii extrem de convenabile şi performante la preţuri mult mai mici.

De ce a ales Consiliul Judeţean să cumpere echipament foto la nivel de studio foto profesional, în situaţia în care angajaţii sunt în pericol să nu-şi mai ia salariile, dacă rectificarea bugetară aşteptată va fi una neîndestulătoare?!

Iată ce ne spune Marinela Voivozeanu, referent superior în cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi, în legătură cu achiziţionarea echipamentului: “S-a dorit a fi un echipament performant pentru toate acţiunile ce ţin de informare, promovare, festivaluri care au loc… Şi atunci ne angrenăm şi noi în astea pentru filmări.

De exemplu, la Flori de Mai a filmat altcineva, nu ştiu cine a filmat, cum a filmat festivalul, cine a făcut fotografiile… Toate acţiunile ce ţin de Consiliul Judeţean şi de direcţiile din subordine… să fim prezenţi cu filmări, fotografii pentru arhivă. Şi s-a dorit să fie achiziţionată cea mai performantă aparatură.”