in

Studiu: risc de îngrăşare pentru cei care sar peste micul dejun

mic dejun

Persoanele care renunţă la micul dejun de trei ori pe săptămână riscă să consume 252 de calorii suplimentare pe parcursul zilelor respective şi să se îngraşe aproximativ 13 kilograme într-un singur an, potrivit unui studiu realizat recent în Marea Britanie.

Renunţarea la prima masă a zilei măreşte nevoia organismului de a consuma alimente nesănătoase şi poate duce la o creştere cu 13 kilograme a greutăţii corporale într-un singur an, dacă acele calorii suplimentare nu sunt arse prin intermediul unor exerciţii fizice, afirmă autorii studiului, informează dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.

Studiul, realizat cu ocazia Breakfast Week – o campanie naţională realizată în Marea Britanie în numele fermierilor şi al producătorilor de cereale, cu scopul de a evidenţia importanţa micului dejun asupra stării de sănătate -, a evidenţiat faptul că alimentele preferate la jumătatea dimineţii de persoanele care sar peste micul dejun sunt cipsurile, ciocolata şi biscuiţii.

În Marea Britanie, o persoană din zece nu mănâncă deloc la micul dejun în niciuna dintre zilele săptămânii.

De asemenea, mai mult de o treime – 37% – dintre britanici au recunoscut că renunţă la prima masă în anumite zile ale săptămânii de lucru.

Citeşte mai mult pe http://www.digi24.ro